Події

Неурядова Експертна рада розглянула проблемні питання приватизації ОПК та шляхи удосконалення реалізації ДОЗ

У контексті розвитку ЗСУ та, зокрема, удосконалення системи переозброєння армії та інших збройних формувань України, особливого значення набувають питання приватизації низки підприємств ОПК та удосконалення умов формування і реалізації державного оборонного замовлення – було зазначено під час засідання неурядової Експертної ради, яка розглянула проблемні питання приватизації ОПК та шляхи удосконалення реалізації держоборонзамовлення (ДОЗ).

Експертне обговорення означених проблем відбулося за участю керівників або представників ДК «Укроборонпром», Ліги оборонних підприємств України, керівників низки оборонних підприємств та профільних експертів.

Фахівці розглянули такі питання як визначення оптимального переліку підприємств для проведення корпоратизації, реструктуризації, акціонування та приватизації об’єктів ОПК України, визначення оптимальної частки держави для КБ і серійних виробництв, а також умов для приватних, та в тому числі, іноземних інвесторів. Крім того, було обговорено можливості удосконалення умов формування і реалізації державного оборонного замовлення, у контексті підготовки нових редакцій Закону України «Про державне оборонне замовлення».