Азійський монітор

Виставка озброєнь IDEAS-2018 у Пакистані

27-30 листопада 2018 року в м. Карачі, Пакистан, була проведена 10-та міжнародна виставка та семінар з питань оборони IDEAS-2018. Організатором виставвки була Організація сприяння експорту оборони Пакистану за підтримки збройних сил Пакистану.

Під час заходу були продемонстровані зразки озброєння та військової техніки з 36 країн світу (в т.ч. Росії, Китаю, Туреччини, Пакистану, США та ін.) за такими напрямами:

  • авіаційна техніка, БПЛА та космічні технології;
  • озброєння і техніка сухопутних військ і військово-морських сил;
  • системи і засоби ППО;
  • тилове і технічне забезпечення військ;
  • ІТ-технології, системи і засоби звязку;
  • робототехніка у військовій сфері.

Виставка IDEAS-2018 є ключовим заходом у військовій сфері країни, однією з найбільших у регіоні.

 M113А1 (англ. Armoured Personnel Carrier M113) – бронетранспортер (БТР) виробництва США. На озброєнні армії Пакистану знаходиться приблизно 1600 одиниць M113А1

РЛС супроводження цілей зенітно-ракетного комплексу середнього радіусу дії HQ-16 (LY-80) виробництва КНР.

РЛС цілевказання IBIS-150 виробництва КНР. Дальність дії: 5-150 км.

Зенітно-ракетний комплекс середнього радіусу дії HQ-16 (LY-80) виробництва китайської компанії Aerospace Long-March International Trade Co Ltd (ALIT). Пускова установка розміщується на автомобільному шасі підвищеної прохідності TA5350 з колісною формулою 6х6, розробленому компанією Taian Special Vehicle Company.

Новітня колісна самохідна артилерійська установка SH-15 155 мм 8х8 виробництва китайської компанії NORINCO.

Допоміжна техніка (без таблички)

Тактичний розвідувальний БПЛА середньої дальності дії Shahpar виробництва пакистанської компанії  Global Industrial and Defence Solution.

Тактичний розвідувальний БПЛА Uqab виробництва пакистанської компанії  Global Industrial and Defence Solution. Знаходиться на озброєнні ВМС та СВ збройних сил Пакистану.

Китайсько-пакистансько-український танк “Al-Khalid-1”.  Україна здійснює виготовлення та поставку двигунів до даного танка. За повідомленням прес-служби “Укроборонпрому” переспективами подальшого співробітництва між Україною та Пакистаном є спільне виробництво на території Пакистану танків “Аль-Халід-1”, а також організації послуг з капітального ремонту та модернізації танків Т-80УД, поставлених Україною пакистанському замовнику в 1997-99 роках. 

Безпілотний наземний роботизований комплекс виробництва Пакистану.

Юрій Пойта, Керівник секції Азіатсько-Тихоокеанського регіону ЦДАКР

Ключові слова