Заяви ЦДАКР

ЦДАКР: УКРАЇНА МАЄ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ПЕРЕВІРКИ БАЛІСТИЧНИХ РАКЕТ В КНДР

ЦДАКР пропонує Уряду України та РНБО ініціювати процес залучення українських представників до міжнародної групи з денуклеризації Корейського півострова для отримання фактичних матеріалів в рамках проведення розслідування звинувачень України в передачі ракетних технологій.

В серпні минулого року проти України була проведена інформаційна операція, яка полягала у публікації в газеті «The New York Times» статті зі звинуваченнями України у передачі КНДР ракетних технологій. Розслідування ЦДАКР показало, що дана стаття мала провокативний характер з метою приховування можливих поставок ракетних двигунів з РФ, завдання суттєвого удару по міжнародному іміджу України, погіршення українсько-американських відносин та зриву поставок летальної зброї з США до України.

Уряд України, РНБО, а також «Південмаш»  категорично заперечили можливість поставок ракетних двигунів Пхеньяну. Пізніше, за результатами розслідування, яке проводилось під головуванням секретаря РНБО було встановлено, що дана стаття була елементом інформаційного прикриття та відволікання уваги світової спільноти від імовірної участі РФ у реалізації північно-корейських ракетних програм.

Початок переговорного процесу між лідерами КНДР, Республіки Корея, США та КНР щодо денуклераризації Корейського півострова та створення умов щодо знищення північно-корейських ядерних об`єктів, боєголовок та ракет-носіїв створює унікальний шанс для завершення розслідування «ракетних звинувачень» України.

У разі підписання Дорожньої карти та початку практичних кроків з її реалізації, міжнародному співтовариству буде наданий доступ до перевірки та ліквідації ядерних об`єктів КНДР, в тому числі і до ракетних систем

У зв`язку з цим, ЦДАКР пропонує Уряду України та РНБО ініціювати процес залучення українських представників до міжнародної групи з денуклеризації Корейського півострова для отримання фактичних матеріалів в рамках проведення розслідування звинувачень України в передачі ракетних технологій.

Включення українських представників (фахівців РНБО, АП, МЗС, МО, спецслужб, КБ «Південне», заводу «Південмаш») в міжнародну групу з денуклеризації Корейського півострова дозволить:

1. Забезпечити об`єктивне розслідування походження ракетних двигунів північно-корейських балістичних ракет та остаточного спростування участі України та українських підприємств в їх виготовленні.

2. Встановити реальних постачальників ракетних технологій КНДР з порушенням міжнародних режимів нерозповсюдження та покарати їх відповідно до існуючих норм міжнародного права.

3. Добитися спростування звинувачень України у нелегальних поставках ракетних технологій КНДР і поставити крапку у черговому «збройовому скандалі», який вже завдав шкоди іміджу України.

3. Запобігти використання «ракетної справи» проти України у майбутніх інформаційних операціях проти України.

ЦДАКР вважає, що РФ безумовно зацікавлена в приховуванні своєї участі у передачі ракетних технологій Пхеньяну та буде намагатися усіма можливими способами знищити докази своєї причетності до ракетної програми КНДР, в тому числі по лінії спеціальних служб.

У зв`язку з цим ЦДАКР пропонує невідкладно здійснити активні та комплексні заходи з організації міжнародного незалежного розслідування, вивівши на чисту воду справжніх спонсорів ракетної програми КНДР.

Для довідки: з позицією ЦДАКР стосовно звинувачень України в передачі КНДР ракетних технологій можна ознайомитись укр. мовою та англ. мовою. Детальне розслідування англійською мовою доступне тут.

Відео з прес-конференції: https://www.facebook.com/Glavcom.ua/videos/2215003321849273/