Заяви ЦДАКР

ЦДАКР: ЕНЕРГЕТИЧНА БЛОКАДА КРИМУ ЗНИЖУЄ БОЄЗДАТНІСТЬ ВІЙСЬК АГРЕСОРА

Енергетична блокада Криму, окрім економічного, морально-психологічного та інформаційного аспектів, має суттєве воєнне значення...

Енергетична блокада Криму, окрім економічного, морально-психологічного та інформаційного аспектів, має суттєве воєнне значення. Як вважають експерти Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, за останні півтора роки російської окупації Крим перетворено, фактично, на величезну військову базу збройних сил РФ, на своєрідний «стаціонарний авіаносець» в серці Чорноморського регіону. А тому припинення постачання електроенергії на цю військову базу агресора є надзвичайно ефективним інструментом зниження її боєготовності.

На цей час на території Криму дислокується близько 25 тисяч військовослужбовців, більше 30 бойових кораблів, 30 танків, 260 бойових броньованих машин, 80 літаків, 40 вертольотів, 80 одиниць ствольної артилерії, 40 одиниць ракетних систем залпового вогню та 24 зенітно-ракетних комплексів С-300. Кремль перекинув на територію Криму батареї сучасних зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир-С1», берегові ракетні комплекси «Бастіон» та «Бал». Крім того, Кремль оголосив про плани розмістити на авіабазі у Гвардійському полк дальніх ракетоносців Ту-22М3, а іншу авіацію на півострові оновлювати і модернізувати, включаючи літаки Су-27СМ, Су-30М2, Су-30СМ, протичовнові Ту-142 та Іл-38, а також вертольоти Ка-27, Ка-29, Мі-35М та Мі-8АМТШ. Постійно надходить інформація про можливість розміщення в Криму оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер», у тому числі, з крилатими ракетами Р-500, оснащеними ядерними боєголовками. Дальність дії Р-500 може досягати 2000 км, що загрожує території більшості країн Європи.

Крім того, у Євпаторії дислокується військова частина військово-космічної оборони, яка відповідає за управління російськими космічними апаратами військового призначення.

Весь цей масив військової техніки, озброєння та обладнання потребує величезної кількості електроенергії. Зараз, після початку кримського «блекауту», російський «стаціонарний авіаносець» знаходиться на аварійних джерелах енергії. Іншими словами, російські військові частини в Криму знаходяться у стані надзвичайної ситуації. І, очевидно, не можуть повною мірою забезпечувати достатній рівень боєготовності. Можна лише уявити, які зараз панують настрої у штабі Чорноморського флоту Росії на фоні доповідей, що, скажімо, сили протиповітряної оборони не можуть повною мірою прикривати небо над Севастополем. Або морально-психологічний стан екіпажів кораблів, сім‘ї яких сидять в темних холодних квартирах і не розуміють, чому «великий Путін» не може запалити світло.

Є ще одна важлива деталь. Ця енергетична паніка у військових частинах Криму повинна стати сигналом зрадникам. Тим офіцерам, які зрадили Присязі Українському нородові і пішли на змову з Путіним. Це тмяне світло з аварійних генераторів на бойових постах повинно викликати тремтіння в колінах зрадників, котрі почнуть розуміти – за свій найбільший злочин треба буде відповідати.

У зв‘язку з цим, експерти ЦДАКР вважають, що енергетична блокада Криму повинна тривати максимально довго. До тих пір, поки останній російський окупант не покине українську землю.