Заяви ЦДАКР

ЦДАКР: Після терактів в Парижі Захід повинен багаторазово посилити підтримку України і припинити загравати з проросійськими террористами

Жахливі теракти в Парижі 13 листопада стали несподіванкою для французьких спецслужб. Вони виявилися неспроможними попередити вбивство десятків французів бойовиками, які, очевидно сповідують радикальний іслам. Не має сумнівів, що така ситуація може відбутися зараз у будь-якій країні Європи. Міжнародний терроризм вже вкотре демонструє свою здатність переграти найрозвинутіші суспільства й найдосконаліші держави.

На питання, хто організував масове вбивство у Парижі, кому це вигідно й до чого це може призвести – відповіді будуть отримані згодом і тут не має сенсу гадати на кавовій гущі. Хоча, на думку ЦДАКР, стратегічний інтерес у цій ситуації має лише одна світова потуга – Росія. Трагедія в Парижі ідеально вкладається у стратегію «множинності конфліктів», яку методично реалізує Москва. Максимальна дестабілізація ситуації в ЄС, яка буде все більше розхитувати європейську та євроатлантичну солідарність, і роздмухування багаторівневих конфліктів на Близькому Сході та інших регіонах світу – ось що треба Кремлю.

Що викликає особливе занепокоєння – це небажання Заходу зрозуміти однакову суть проросійських радикальних православних терористів ДНР/ЛНР  і радикальних ісламістів. А також – їх однакову небезпеку для глобальної безпеки. І перші, і другі незамислюючись вбивають десятки, сотні, тисячі мирних європейців заради своїх ідеологічних постулатів. І перші, і другі кидають виклик цивілізованому світу, зневажаючи європейські цінності. І перші, і другі вважають європейців «збоченими, зіпсованими створіннями».

То чому ж тоді радикальні ісламісти визнані терористами, їх без жодних вагань знищують, з ними не проводяться переговори, вони не підписуються під міжнародними меморандумами і не є членами робочих груп під егідою ОБСЄ? Чому терористів ДНР/ЛНР Захід відмовляється назвати терористами? Чому Захід відмовляється допомогти Україні і віднестится до них, як це прийнято – просто знищити.

Поки ще не розвіявся у повітрі сморід від вибухів у Парижі, Захід повинен припинити загравати з проросійськими террористами, намагаючись «заморозити» загрозу з боку Росії. Міжнародний тероризм не можна подолати «вибірково». Лише тотальна війна і безумовне знищення, не дивлячись на кураторів і їх газові чи нафтові ресурси. Інакше, Париж чи Берлін, Прага чи Вільнюс, Київ чи Софія – будуть все частіше співчувати один одному.

Європа повинна бути разом. Україна готова до цього. Чи готові інші європейці?  

Висловлюємо свої найглибші співчуття Франції.