Кібербезпека Події

ЦДАКР взяв участь у форумі-хакатоні «Cyber Education Day»

Керівник секції інформаційної та кібербезпеки ЦДАКР Павло Кривенко взяв участь у форумі-хакатоні «Cyber Education Day».

Захід відбувся 24 травня 2019 року в «Cosmopolit hall» (вул. Вадима Гетьмана, 6). В рамках програми з розвитку кібербезпеки його організаторами виступили CRDF Global, за підтримки Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії).

@crdfglobal

Основною метою форуму стала підтримка інтеграції талановитих українських студентів до спільноти експертів інформаційної та кібербезпеки в Україні і світі, сприяння їхній взаємодії із бізнесом та державою в об’єднанні зусиль у розвитку технічних можливостей країни для подолання кіберзагроз.

Впродовж дня, форум поєднав в собі три основні потоки:

  • Hackathon Stream (змагання студентів з комп’ютерної безпеки IoT-пристроїв (Caprute the Flag (CTF) Competition)). У цьому конкурсі безпеки IoT кожна команда з трьох студентів намагалася знайти і використати вразливі місця в моделі «розумного дому». Переможцям конкурсу були вручені призи, у тому числі можливість представляти Україну у подібному змаганні в США у липні 2019 року;
  • CyberTalk Stream (виступи профільних спікерів галузі). Запрошені спікери розказали про спільноти фахівців в Україні та закордоном, вимоги сучасного ринку праці до студента-випускника спеціальності з інформаційної та кібербезпеки, поділилися історіями успіху й практичними порадами щодо можливостей особистого та професійного розвитку в галузі етичного хакінгу для застосування набутих знань на користь суспільству;
  • Job Fair Stream (ярмарок вакансій з кібербезпеки). Учасники та гості мали змогу відвідати ярмарок вакансій і поспілкуватись з потенційними роботодавцями з питань працевлаштування та особливостей роботи в галузі кібербезпеки.
Ключові слова