Кібербезпека Події

ЦДАКР взяв участь у Київському міжнародному форумі з кібербезпеки 2024

Керівник секції інформаційної та кібербезпеки ЦДАКР Павло Кривенко взяв участь у заході, присвяченому мультиформатному обговоренню стратегій і тактик протидії сучасним кіберзагрозам.

Форум відбувся за участі представників Державного департаменту США, країн НАТО та ЄС, широкого кола політиків, експертів, лідерів думок та міжнародних партнерів.

Захід, на якому учасники визначили сфери для покращення кібербезпеки та кіберстійкості, акумулювали український практичний досвід протистояння кіберзагрозам, обговорили питання пов’язані з безпекою та стабільністю цифрового простору, стійкості української системи кібербезпеки та потенціалу для її розбудови, проходив 7 та 8 лютого 2024 року в готелі InterContinental (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 2А).

На Київський міжнародний форум з кібербезпеки 2024 завітали з виступами Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Посол з особливих доручень з питань кіберпростору та цифрової політики Держдепартаменту США Натаніель Фік, Директор з питань безпеки та оборонної політики Європейської служби зовнішньої діяльності Йоганнек Белфорт, Директор Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО Март Ноорма, Виконавчий директор Агентства ЄС з питань кібербезпеки Юхан Лепассаар, Директорка Агентства з кібербезпеки та захисту інфраструктури США Джен Істерлі, Начальник ДКІБ СБУ Ілля Вітюк, СЕО CRDF Global Майкл Дігнем, Посол з особливих доручень з питань кібердипломатії Міністерства закордонних справ Естонії Танел Сепп, Віце-президент Mandiant Intelligence в Google Cloud Сандра Джойс, Посол з питань кібербезпеки та технологій в МЗС Польщі Тадеуш Хоміцький, Директор з глобальної стратегії Корейського науково-дослідного інституту інформаційних технологій Охсен Квон, Партнер інвестиційного фонду Koryos, співзасновник групи Forward Global Арно Дасьє, Генеральна менеджерка Dell Technologies в Україні, Молдові, країнах Кавказу та Балтії Ірина Волк, Виконавчий директор з питань глобальної безпеки Flashpoint Ендрю Боренe, Директор Центру кібербезпеки Національної академії СБУ Євген Владіміров та інші.

Протягом заходу відбулися практичні змагання з кібербезпеки (CTF) із завданнями, максимально наближеними до реальних кейсів, які мали місце у 2023 році.

Ключові слова