Події

ЦДАКР взяв участь у заході, присвяченому проблемам безпеки в Чорноморському регіоні

11 вересня 2019 року заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь взяв участь у заході «Прогнозування непередбачуваного. Чорні лебеді в Чорному морі», присвяченому проблемам безпеки в Чорноморському регіоні.

Для участі у заході, організованому New Strategy Center та Центром дослідження армії, конверсії та роззброєння, також були запрошені експерти з Румунії, України та США, в тому числі колишній Голова Служби зовнішньої розвідки України генерал-лейтенант (у відставці) Віктор Гвоздь, колишній директор з військової підтримки Національного агентства геопросторової розвідки генерал-майор (у відставці) Брайан Келлер, колишній командувач Військово-Морських Сил України віце-адмірал (у відставці) Сергій Гайдук, керівник програм безпеки Центру глобальних досліджень «Стратегія XXI» Павло Лакійчук та керівник програм міжнародних інформаційних та стратегічних комунікацій Центру глобальних досліджень «Стратегія XXI» Оксана Іщук.

Також, з присутніми мали змогу поділитися досвідом члени Наукової ради New Strategy Center Посол Серджіу Челак та Посол Лазар Команеску, старші експерти New Strategy Center Бригадний генерал (у відставці) Мірча Міндреску та Бригадний генерал (у відставці) Даніель Іоніца.

Обговорення були зосереджені на оцінці безпекової ситуації в Чорноморському регіоні та можливого її розвитку з точки зору як класичних, так і нових загроз.

Ця подія є частиною серії конференцій, ініційованих New Strategy Center та Центром досліджень армії, конверсії та роззброєння, метою яких є краще розуміння безпекових проблем, потенційних сценаріїв та еволюції безпеки в Чорноморському регіоні.