Заяви ЦДАКР

ПУТІН ЗАГРАЄ З БУНТІВНИКАМИ, АЛЕ В НЬОГО Є ПЛАН ЇХ “УТИЛІЗАЦІЇ” – ЦДАКР

Путін звернувся до “вагнерівців”-заколотників із пропозицією самстійно здійснити вибір: прямувати в Білорусь, підписати контракт із Міноборони, або навіть повернутися до дому. Російський диктатор-злочинець публічно запевнив учасників бунту у тому, що його обіцянка буде виконана.

За цим стоїть відвертий страх глави злочинного режиму перед заколотниками та намір помститися їм відповідно до кадебешних звичок. Керманич РФ має задум передусім роз’єднати учасників походу на Москву на якомога більше нечисельних груп, з метою створення із вкрай небезпечної групи озброєних злочинців доступні й легкі цілі. Можна передбачати, що тих, хто обере підписання контракту, всередині армії передусім розділятимуть для поповнення різних підрозділів — головна мета переляканого хазяїна Кремля полягає у розчиненні “вагнерівців” у великому “армійськму котлі”. Підрозділи з їх складом кидатимуть у найбільш небезпечні місця з метою швидкої “утилізації”, хоча це не виключає демонстративне нагородження кількох окремих злочинців “Вагнера” (їх знищать окремо, ймовірно трішки пізніше). Водночас немає сумніву, що кожен з них буде на особистому контролі Путіна та його довірених осіб у владі. Та ж частина “вагнерівців”, що прямуватиме у Білорусь, цілком вірогідно, отримає наказ атакувати кордони України — з подвійною метою: відтягнути увагу Сил оборони України та загубити там якомога більше небезпечних найманців.

Поки Путін не розібрався, хто у Москві міг сприяти та допомагати Пригожину із безпечним просуванням вглиб країни, він почуватиметься у небезпеці та намагатиметься бути особливо ввічливим з ПВК “Вагнер” та його ватажком. Головне питання полягає у тому, чи вдасться Пригожину домовитися, щоб заколотників випустили в Африку — там він би міг почуватися у відносній небезпеці та продовжити займатися “брудним бізнесом”.

В цілому станом на 27 червня ситуація з ПВК “Вагнер” та Пригожиним виглядає невизначеною остаточно, а ризики для Путіна особисто не зменшилися. Рівень безпеки для злочинного диктатора збільшуватиметься з реалізацією плану розділення учасників ПВК “Вагнер” на невеличкі групи. Одне залишається незмінним — очільник РФ хоче знищити усіх, хто публічно підірвав його авторитет та примусив демонструвати відвертий переляк і ймовірно здійснювати втечу з Москви.

Особливо цинічною та яскравим проявом боягузства Путіна виглядає теза про те, що знищені заколотниками льотчики вберегли Росію, а “”вагнерівці” – це патріоти Росії”, яких “спробували використати втемну проти братів по зброї”. Слова подяки солдатам і командирам групи “Вагнер”, які “ухвалили єдино правильне рішення – не пішли на братовбивче кровопролиття, зупинилися біля останньої межі” є ознакою панічного психічного стану диктатора, який тремтить, але тим не менше, сповнений рішучості жорстко помститися. “Сьогодні у вас є можливість продовжити службу Росії, уклавши контракт із Міністерством оборони або іншими силовими органами, або повернутися до своїх рідних і близьких. Хто хоче – зможе піти в Білорусь. Дану мною обіцянку буде виконано. Повторю, вибір за кожним із вас, але впевнений, це буде вибір воїнів Росії, які усвідомили свою трагічну помилку”, – звернувся пошарпаний Путін до “вагнерівців” 26 червня.

Валентин Бадрак,

директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння