Заяви ЦДАКР

Необхідно прийняти закон про геноцид українського народу Росією – директор ЦДАКР 

Україні необхідно прийняти окремий закон про геноцид українського народу з боку Росії та встановити відповідальність за його невизнання. 

Тільки так можна буде довести до росіян та світу, що міфи про “братерський народ” – це лише розробки кремлівського диктатора Путіна та його кремлівських слуг.

Саме у такий спосіб можна сфокусувати увагу світової спільноти на злочинних діях росіян та унеможливити формування подальших дій на знищення України й українців. Зокрема, йдеться про подальше поширення в Росії ідеології «деукраїнізації», тобто знищення українського народу шляхом масових репресій та вбивств.

Закон про геноцид українського народу РФ дозволить на міжнародній зафіксувати злочини російської держави та припинити подальшу риторику нацистських злочинців.

Зокрема, прикладом поширення ідей геноциду в РФ стала стаття російського неонациста Тимофія Сергейцева «Що Росія повинна зробити з Україною», де заохочуються масові вбивства українців на захоплених територіях. При цьому Сергейцев називає мирне населення України “пособниками нацистів”, яке слід “перевиховати” і придушити у сфері політики, культури і освіти. То ж цілий народ оголошується неправильним, пропагується необхідність знищення українців та української державності.

Валентин Бадрак,

директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння