Заяви ЦДАКР

Високоточні удари ЗСУ по військовій інфраструктурі противника без проведення наступальних дій – ЦДАКР

Високоточні удари ЗСУ по військовій інфраструктурі противника без проведення наступальних дій, оскільки останні залишаються вкрай ризикованими — зосередитися на такій тактиці впродовж наступного місяця, починаючи з 22 лютого 2023 року було б логічною тактикою української армії.

Так вважають в Центрі дослджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР).

В ЦДАКР вважають, що для нанесення упереджувальних високоточних ударів на всю можливу для ЗСУ глибину, включаючи території РФ та окупованого Криму, можна було б використати ракетні й дронові можливості України, а також сучасний досвід і потенціал підрозділів спецпризначення. Але при цьому ЗСУ варто утриматися від прямого наступу суходолом до формування нових бронетанкових з’єднань, які мають отримати потужну підтримку, зокрема щодо унеможливлення застосування противником накопиченої авіації.

При цьому в ЦДАКР вважають, як і раніше, що готовність нових угруповань російської армії до широкомасштабних військових дій може відбутися на рівні кінця березня — початку квітня 2023 року. Однак це не означає, що ворожий Кремль не може розпочати атаки раніше — його мета зробити це до появи в ЗСУ хоча б сотні танків західного виробництва, оновлення артилерії та насичення новітніми боєприпасами й ракетами.

На переконання аналітиків ЦДАКР, Кремль керується не стільки рівнем готовності власних сил, скільки оцінками посилення потенціалу ЗСУ — тому без вагань почне широкомасштабні дії до завершення циклів підготовки мобілізованого в 2022 році та на початку 2023 року контингенту.