Заяви ЦДАКР

ЦДАКР: рейтинги від Global Firepower щодо «найпотужніших армій» не можна сприймати як серйозну аналітику

ЦДАКР звертає увагу, що українські ЗМІ знову допускають помилку, коли цитують інформацію про Індекс сили (PowerIndex) з посиланням на «світовий рейтинг» проекту Global Firepower щодо «найпотужніших армій». Цього разу, видання Business Insider запустило повідомлення про «25 найпотужніших військ Європи». Українські медіа це повідомлення передрукували без жодної перевірки надійності джерела. ЦДАКР повідомляє, що проект Global Firepower не є аналітичним центром. Сам проект не приховує, що Global Firepower – це сайт на військову тематику з контентом, який має «історичну та розважальну цінність».
Неуважність українських ЗМІ до інформації, що публікується на Global Firepower вже призводила до непотрібних та ненаукових дискусій стосовно рейтингу Збройних сил України.
ЦДАКР наголошує, що Українська Армія на цей час знаходиться серед найпотужніших армій світу та Європи. Підтвердження її статусу відбувається кожного дня в боях з російським агресором. І жодні «розважально-історичні» рейтинги «авторитетних західних видань» їй не потрібні.