Події ЦДАКР – Балкани

ЦДАКР взяв участь у Белградському безпековому форумі

Керівник Балканського офісу ЦДАКР Ігор Федик взяв участь у 9-му Белградському безпековому форумі, який відбувся 16-18 жовтня в столиці Сербії.

Цьогорічний форум, який мав назву “Прагнення до справедливості в розділеному світі”, був присвячений пошуку справедливості, як основної потреби людини і намаганні знайти відповідь на питання, чи є вона досяжною у сучасному поляризованому світі.

Ігор Федик взяв участь в сесії під назвою «Внесок жінок у мир, демократію та розвиток у Балканському регіоні», метою якої було обговорення подальших можливостей для активної участі жінок у національній та регіональній політиці, виведення нових наративів на політичну арену та сприяння двостороннього та регіонального співробітництва через застосування інноваційних підходів.

Окрім обговорення даних питань, керівник Балканського офісу ЦДАКР також поділився досвідом України щодо більш активного залучення жінок до політичних процесів в державі, сектору безпеки і оборони, громадської діяльності. Зокрема, акцент було зроблено на змінах, які відбулись після Революції Гідності і призвели до збільшення кількості жінок в парламенті, уряді, Збройних силах, громадських організаціях, волонтерському русі.