Кібербезпека Події

ЦДАКР взяв участь у форумі інформаційної безпеки «Cisco Cyber19»

Керівник секції інформаційної та кібербезпеки ЦДАКР Павло Кривенко взяв участь у форумі інформаційної безпеки «Cisco Cyber19».

Захід відбувся 21 травня 2019 року в НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55).

На Форумі були представлені нові тренди в сфері кіберзагроз, сучасних технологій забезпечення інформаційної та кібербезпеки.

Участь у форумі взяли експерти з питань передових технологій захисту від кібератак з європейської команди Cisco і партнерів.

Основними питаннями форуму стали:

  • як штучний інтелект і машинне навчання змінять підходи в IT Security;
  • роль інформаційної безпеки в бізнесі;
  • яким чином рішення Cisco допомагають у забезпеченні інформаційної безпеки провідних компаній України;
  • розширення можливостей продуктів безпеки Cisco;
  • чому «хмари» спрощують і одночасно посилюють безпеку;
  • нові підходи в захисті сучасних центрів обробки даних.

Форум відкрив Паскаль Гріненс (експерт в області кібербезпеки і технологій, що розвиваються, з більш ніж 20-річним досвідом роботи в сфері інформаційних технологій, керує дослідженнями по ботнету IoT, виявив ботнети BrickerBot, JenX і Demonbot) з презентацією на тему: «Пропозиції AI для стратегії автоматичної кібербезпеки».

«Більшість атак проходить етапи ланцюжка Cyber ​​Kill Chain, і в якості захисника ви отримуєте кілька можливостей для виявлення та блокування зломів. Це означає, що у вас є шанс перемогти в цьому протистоянні якщо у вас є видимість атаки. Знайти горезвісну голку в стозі сіна стало практично неможливо без автоматизації. У зловмисників є несправедлива перевага перед захисниками в кібератаках. Настав час для стратегій безпеки використовувати автоматизацію при виявленні і пом’якшення наслідків, відновити баланс і збільшити шанси на перемогу в боротьбі з кіберзагрозами», – зазначив він.

У презентації були представлені різні варіанти автоматизації виявлення і зменшення наслідків атак, а також їх відповідність сучасній стратегії кібербезпеки.

Андреас Гольдшмідт (менеджер з продажу рішень Cisco Cloud Security в Східній Європі і Швейцарії, працює в ІТ-галузі більш 10-ти років, фокусуючись на ІТ-безпеці, його досвід сконцентрований в сфері безпеки мереж і контенту, поведінкової аналітики і передових системах захисту) виступив з презентацією на тему: «Cisco Umbrella – простий і ефективний захист з хмари».

«Захищений інтернет-шлюз Cisco Umbrella є першою лінією оборони від інтернет-загроз, незалежно від місцезнаходження користувачів. Це забезпечує повну прозорість дій в інтернеті всіх користувачів на всіх пристроях в будь-якій точці і блокує загрози ще до того, як вони проникнуть в мережу або на кінцеві пристрої. Це відкрита хмарна платформа, яка легко інтегрується з існуючими рішеннями безпеки і являє актуальну аналітику поточних і нових загроз», – повідомив він.

Під час обговорення рішень Cisco у забезпеченні інформаційної безпеки центрального банку України («Національний банк України»), державного підприємства («Укрзалізниця») та деяких компаній України («ПриватБанк», «Нова Пошта»), модератором виступив Володимир Ілібман (системний інженер Cisco з безпеки, працює в сфері інформаційної безпеки понад 16 років, стаж роботи в Cisco – 12 років, відповідає за розвиток напрямку інформаційної безпеки в Україні, Грузії та інших країнах СНД).

Комп’ютерні технології розвиваються стрімко і в різних напрямках. Останнім часом все більшого значення набуває безпека не тільки комп’ютерних мереж, а й окремих їх елементів. Сучасні ІТ-системи та електронно-обчислювальні засоби є досить беззахисними від проникнення, тому необхідно дбати про їх захист та не допускати несанкціонованого проникнення.

Ключові слова