ЦДАКР – Південний Кавказ

«ЦДАКР-Південний Кавказ» виступив співорганізатором конференції «Виклики в Чорноморському регіоні та шляхи їх подолання»

Конференція з питань безпеки «Виклики в Чорноморському регіоні та шляхи їх подолання» відбулася 21 січня 2018 року в Тбілісі на базі Грузинського центру стратегічного аналізу (GSAC).

Організаторами заходу виступили GSAC, Південнокавказький філіал ЦДАКР (м. Тбілісі), посольство Турецької Республіки в Грузії.   

Темами робочих панелей конференції стали:

– Поточний зріз викликів із ризиків в Чорноморському регіоні із акцентом на останній інцидент – пряму агресію РФ проти України в районі Керченської протоки, процеси мілітаризації Росією окупованого Криму;  

– Гібридна війна та її недержавні актори – турецький зріз;

– Нові розробки в Чорноморському регіоні;

– Можливості та  перспективи оборонної співпраці у трикутнику «Грузія – Україна – Туреччина».

В роботі конференції взяли участь представники експертного середовища, академічних кіл, дипломатичного корпусу України, Грузії, Туреччини, Румунії, Болгарії, Азербайджану.

Зокрема, в ході заходу із доповідями виступили Надзвичайний і Повноважний посол України в Грузії Ігор Долгов, Надзвичайний і Повноважний посол Турецької Республіки в Грузії Фатма Джерен Язган (Fatma Ceren Yazgan). В конференції також взяв участь депутат Верховної Ради України, заступник голови парламентського комітету у закордонних справах Ігор Гузь.