Кібербезпека Події

ЦДАКР взяв участь в «14-й щорічній конференції з інформаційної та кібербезпеки UISGCON14»

Керівник секції інформаційної та кібербезпеки ЦДАКР Павло Кривенко взяв участь в «14-й щорічній конференції з інформаційної та кібербезпеки UISGCON14».

Захід відбувся 26 жовтня 2018 року в Українському домі – конгрес-центрі Києва (вул. Хрещатик, 2).

UISGCON є найвідомішою та найстаршою в Україні конференцією спільноти інформаційної безпеки, яка проводиться під егідою Громадської організації «Українська група інформаційної безпеки» (NGO UISG).

Це місце, де зустрічаються постачальники послуг з кібербезпеки та ті, хто зацікавлений у таких послугах; ті, хто мають питання і ті, хто здатен на них відповісти; ті, хто шукають досвіду і ті, хто прагнуть ним поділитись.

Серед відвідувачів було багато і тих, хто вважає цю тему важливою та цікавою. Тут стало можливим обговорити з фахівцями поточні тренди індустрії інформаційної безпеки та підготуватися до нових викликів.

У цьому році до конференції UISGCON також виявили інтерес CEO, CSO, CISO, CFO виробничих компаній, представники кредитно-банківської системи, транспортної галузі, енергетики, машинобудування, зв’язку, розробники програмного забезпечення, консалтінгові компанії, інтегратори, представники державних регуляторів, фрілансери, студенти та викладачі профільних вишів та факультетів, блогери, ІБ-журналісти, а також інші прихильники та адепти безпечного віртуального простору.

За оцінками організаторів, захід відвідали близько 400 осіб. Доповідачі з України та світу виступили як у звичному форматі, так і в форматі лайт-доповідей по 15-20 хвилин. Для охочих отримати практичні навички проводились CTF та workshop-и.

Як зазначив організатор заходу, Голова Програмного комітету UISGCON14 Костянтин Корсун, з кожним роком відмічається все більше зростання зацікавленості бізнесу до проблем кібербезпеки, а ось з боку держави рух в сторону інформаційної безпеки є малопомітним. Єдині, хто, в силу виконуваних функцій, намагається йти на контакт зі спільнотою – це представники Служби безпеки України.

Всі ми знаємо, що кількість кіберінцидентів постійно збільшується, а їх наслідки носять деструктивний характер, і хоч державне та ринкове регулювання цієї галузі підсилюється – традиційні рішення з ІТ-безпеки не здатні протистояти загрозі хакерських атак з боку держави-агресора.

Беручи до уваги несприятливі умови у сфері кібербезпеки, які не демонструють тенденції до покращення в найближчому майбутньому, а також зважаючи на неминучий період загострення геополітичного протистояння напередодні майбутніх президентських та парламентських виборів, ми не повинні втрачати нагоду якнайшвидше забезпечити належне фінансування та впровадження адекватних засобів кіберзахисту.

Ключові слова